ik help je met

Onderzoeksvragen

Of je nu aan het begin staat van je onderzoek of al bijna klaar bent, goede onderzoeksvragen zijn onmisbaar. Leer wat goede onderzoeksvragen zijn. Niet elke vraag is namelijk geschikt voor een afstudeeronderzoek. Slechte vragen leiden tot overbodig werk, onbruikbare antwoorden en onnavolgbare teksten. Met een goede hoofdvraag en deelvragen wordt afstuderen stukken makkelijker, alleen al omdat je een veel beter overzicht houdt.

Begrijp jij het belang van goede onderzoeksvragen en weet jij dat er meer bij komt kijken dan alleen maar het bekende s.m.a.r.t.? Natuurlijk blijft het niet bij theorie alleen maar gaan we samen aan de slag met jouw eigen onderzoeksvragen.

Het ontwikkelen van onderzoeksvragen is veel moeilijker dan het op het eerste oog lijkt.

Prof. dr. Piet Verschuren in De Probleemstelling voor een Onderzoek

Enquêtes

Leer hoe je een goede enquête kunt opstellen. Een goede enquête helpt je om je onderzoeksvragen te beantwoorden en het is daarom essentieel dat je denkt vanuit de onderzoeksvragen. Anders stel je een enquête op die leidt tot veel informatie waar je niets aan hebt. En dan wordt het moeilijk om je scriptie naar een goede conclusie te leiden.

Weet jij hoe je goede enquêtevragen opstelt? Natuurlijk gaan we ook aan de slag met jouw eigen enquête.

Wanneer je de indicatoren hebt gevonden die het (deel)probleem in meetbare aspecten opdelen, is de stap naar het maken van enquêtevragen niet meer zo groot.

Markus en Oudemans in Enquête Research

Schrijven

Leer wat een goede tekst is. Niet elke verzameling van zinnen leest namelijk even makkelijk. Het is zonde als al je harde werk niet uit de verf komt doordat de rode draad ontbreekt in je tekst. Met een goede tekstopbouw loopt je tekst als een trein en wordt het schrijven makkelijker.

Weet jij wat een goede alinea is en hoe je samenhang kunt aanbrengen tussen je alinea’s? Natuurlijk gaan we ook aan de slag met jouw eigen tekst. Je zult merken dat je met een paar simpele vuistregels met meer vertrouwen aan de slag gaat.

Elke zin in een alinea hoort het idee te ondersteunen dat de kernzin verwoordt.

The Wadsworth Handbook